Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Az Árpádsávos történelmi zászl
  2008-02-04 09:53:06, hétfő
 
  Az Árpádsávos történelmi zászló és a nyilasok által használt zászlók megdöbbentően különböznek
2008-02-04. 00:20:58


Az igazság előbb vagy utóbb, de kiderül, és az igazság nem függvénye annak, hogy kiknek használ



Napjainkban a rendszeres tüntetéseken a piros-fehér-zöld zászló mellett mindennapossá vált a lyukas '56-os zászló, és az "Árpádsávos" zászló (helyesen: Árpád-házi hétszer vágott 4 piros 4 ezüst/fehér sávozott) jelenléte, ami egyes személyekből ellenszenvet váltott ki, nem tetszésükkel találkozott. Ezt a kialakult - gyűlölet keltésére alkalmas - alaphelyzetet politikai erők a maguk számára szerették volna kiaknázni úgy, hogy mint korábban is többször előfordult, a magyar történelmi nemzeti jelképek ellen igyekeztek lejárató-kampányt folytatni. Túlélte, és túléli ezt a Turul, a Szentkorona, és szeretném hinni, hogy a történelmi Árpádsávos királyi zászló is. Ezek a jelképek ugyanis hozzátartoznak nemzeti múltunk örökségéhez, gyökerek, melyek erősíthetik egy nemzet önbizalmát.

Az igazság pedig előbb vagy utóbb, de kiderül, és az igazság nem függvénye annak, hogy kiknek használ.

Hazánkban az elmúlt fél évszázad igazán nem arról híres, hogy a magyar történelmet igazul, hitelesen tanították volna az iskolákban. Sőt olyan szélsőséges oktatási minisztere is volt az országnak, aki szerette volna a magyar történelem érettségi vizsgát eltörölni. Ha ugyanis a felnövekvő nemzedékek nincsenek tisztában a történelmi múltjukkal, nincs identitásuk, könnyebben "kezelhetőek", manipulálhatóak, és használhatóak fel az adott politikai csoportok céljainak. A történelmi ismeretek hiánya, sajnos, nagyon is meglátszik vezető politikusaink megszólalásaiban.

A tüntetések kapcsán hónapok óta folyik a késhegyre menő zászló-vita. Az én történelmi ismereteim sem voltak teljesen pontosak a témában, ezért kutatni kezdtem az Árpádsávos zászlóval kapcsolatos tudnivalókat.

A zászló ellen tiltakozó megszólalók egyértelműen arról szóltak, hogy a nyilasok olyan "Árpádsávos" zászlót használtak, melynek közepén, egy fehér mértani alakzatban (kör vagy rombusz) a zöld nyilaskereszt látható. Szerintük azokat a történelmi időket, a nyilas hatalomátvételt szimbolizálja ez a zászló, amikor ártatlan zsidó vallású embereket gyilkoltak le, hurcoltak koncentrációs táborokba felekezeti hovatartozásuk miatt. S ez azokban az emberekben, akik ezt a tragédiát megélték, félelmet kelt. Gyakorlatilag eljutottak a zászló betiltásának gondolatáig, mert prekoncepciójuk van arról, hogy mit is gondolhatnak a tüntetők.

Azok viszont - akik az Árpádsávos zászló védelmére keltek - egyértelműen állították, hogy a heraldika szabályai szerint ez a nyilasok által használt zászló nem azonos, a nyilas-jelvény nélküli, történelmi zászlóink sorába tartozó Árpád-házi zászlóval, mert maga, a zászlón használt jel (a nyilaskereszt) megkülönbözteti attól. A heraldika törvényei szerint a zászlón lévő jel, maga a címer, és ez mindig egyedi.

Ezek alapján keresni kezdtem, azt, "a nyilasok által használt Árpádsávos zászlót", amely behelyettesíthető a Szálasi-féle nyilas zászló helyére, ill. azzal azonosítható. Heteken keresztül kutattam a könyvtári szakirodalomban, átnéztem múzeumok fotótárainak a nyilas zászlókról megmaradt anyagát, olvastam a témáról szóló, fellelhető könyveket, megkerestem a témában elismert, nemzetközi szaktekintélyeket.

De a döbbenettől szóhoz sem jutottam, amikor a tényekkel szembesültem.
Olyan zászlót ugyanis, amiről a vita folyt, és ma is folyik, sehol sem tudtam fellelni.

A kutatásaim során viszont megtaláltam azt a két zászlót, amit a nyilasok használtak, és amit mai napig nem mutattak meg az embereknek. Mindkét zászlójuk alapja vörös. Erről a két zászlóról a Hadtörténeti Intézet és Múzeum hivatalos leírást bocsátott a rendelkezésemre.

Milyen írásos dokumentumok rögzítik a nyilas jelképeket

A nyilas hatalomátvétel 1944. október 16-tól 1945. február 13-áig, Budapest szovjet elfoglalásáig négy hónapig tartott, gyakorlatilag befejeződött. Jelképeik 1945-öt követően tiltott jelképnek minősültek, azokat megsemmisítették. A nyilaskeresztes zászló és jelvény nem állami, hanem pártjelkép volt, és ezért állami közlönyben a leírása nem is jelent meg.

Még a pártjuk belső anyaga sem tartalmaz hivatalos leírást sem a zászlóról, sem a karszalagról, sem az általuk választott és használt jelről és színekről, sem azok eredetéről magyarázatot.

Ezek után jogosan vetődik fel a kérdés, akkor miből következtethetünk?

A kutatásaim során fennmaradt fotókópiákról sikerült Szálasiék zászlóit megtalálnom, valamint megtaláltam Csonka Emil: Szálasi ország járása című könyvét, melynek gazdag képanyagában egyértelműen láthatóak a nyilasok által használt zászlók, de a Nemzeti Múzeum Fotótárában is találtam három konkrét fotót, melyek ugyanazt igazolják.

A nyilasok - hatalomra jutásuk alatt - kétféle zászlót használtak, és mind a két zászlónak vörös az alapja.

1./ Az időben korábbi - német zászlóra emlékeztető - nyilas zászló vörös, közepén fehér körben zöld nyíl végű kereszt, köznyelvben "nyilaskereszt" van.
Ez a jellegzetes nyilas zászló sok felvételen látható. A Nemzeti Múzeum fotó tárában őrzött képek is erről tanúskodnak.







Nyilaskeresztes zászló az egyik pesti kerületi nyilasházon (színes)




2./ A később használatba került - a Hadtörténeti Múzeum tájékoztatása szerint 1942 óta használt - zászlót "klasszikus nyilas zászlóként tartják a történészek számon.
Ez a zászló fekvő téglalap alakú, osztott, un. harmadolt megosztású. A zászlórúd felöli részt a korábbi, közepén nyilas jellel ellátott, vörös zászló teszi ki, közepén fehér mértani alakzatban, zöld, kifutó nyilaskereszt, melynek szárai találkozásában fehér H betű található. A vörös alapszínű zászló középső és lengő részén 4 fehér sávot helyeztek el, s így 9 vörös-fehér sáv helyezkedik el, ami szemben a klasszikus hétszer vágott 8 Árpádsávval szemben a heraldikában pólyásnak nevezett megoldás, mert vörössel kezdődik és végződik a csíkozás, benne 4 fehér és 5 vörös sáv van.

Ezt a tényt a Nemzeti Múzeum fotótárában az alábbi kép is bizonyítja.







Nyilaskeresztes zászló egy Kossuth téri ház ablakában




Csonka Emil Szálasi ország járásáról írt könyve különösen érdekes fotódokumentumokat őriz. Több olyan kép is fellelhető benne, ahol utcán vonulnak fel zászlóikkal a nyilasok. A könyvben közölt képek különösen alátámasztják azt, hogy az Árpádsávos zászló semmiképp nem téveszthető össze a nyilasok zászlójával.
Ezeken a zászlókon egyértelműen látszik, hogy a zászlórúd felöli részen a korábbi nyilas zászló álló téglalap megoldásban helyezkedik el, és azt követően következik a párnás megoldással 5 vörös és 4 fehér sáv, az anyag középső és lengő részén, mely így együtt a fekvő téglalap formát adja ki. Ilyen zászló volt Szálasi autóján is, amikor a Várban esküt tett.

Az a nyilas zászlót, ami alapján az indulatos vita zajlik, a fellelhető dokumentumok közt nem található. A világháló Google keresőjén a Wikipédián keresztül eljuthatunk egy ilyen rajzolt zászlóképig, de az nem kezelhető hiteles dokumentumként. Alfred Znamierowski: Zászlóenciklopédia című tudományos munkájában, mely a világ összes zászlójáról igyekszik képet adni, megtaláljuk a magyar nyilas párt zászlajának képét is. Ez megint csak a vörös zászló, melynek közepén fehér körben a "nyilaskereszt" van, ami azonban itt nem zöld, hanem fekete színű.

Dömötörfi Tibor a História 2003-ban megjelent tanulmányában összegzésként a következőképp fogalmaz: "Az 1944 októberében német segítséggel hatalomra került hungaristák államcímere a koronás kiscímer volt, mely alá "H" betűt és nyilaskeresztet helyeztek. A nyilas tervekben szerepelt a nemzeti trikolor mellé kiteendő árpádsávos "régi magyar nemzeti zászló" rendszeresítése, de erre már nem került sor. Általánossá vált viszont az 1930-as évektől ismert nyilaskeresztes zászlók és lobogók használata, melynek két típusa volt. "(id. mű 38.o.)
Az általa is megemlített két zászló megegyezik az általunk már korábban leírtakkal.

A nyilas karszalagokról

A "klasszikus" jelzővel illetett un. harmadolt nyilas zászlót, valamint a karszalagot 1942-től használták a Hadtörténeti Intézet és Múzeum tájékoztatása szerint.

A nyilasok által használt karszalagnak két típusa volt. S ahogy a zászlók esetében leírtuk a két zászló-típust, a karszalagok esetében is a zászlókban megismert formákat alkalmazták.

Árpád-házi - sávozott - történelmi zászlónk

A Képes Krónika iniciáléit végignézve gyakran találkozhattunk az Árpád-házi királyok és családjuk címerével, zászlajával. Ahol a címer először pajzson majd a zászlón is megtalálható. Az Árpádsávos mező esetében, mely a királyi családot jelzi, csak a hétszer vágott mezőt találjuk minden esetben, a zászlók, a pajzs, a ruházat és a sátor-dísz vonatkozásában is. A címer, a pecsét, a zászló története során számomra egyértelmű, hogy a külön "jel", mely az egyedülit, a megkülönböztetést szolgálja, címeralak, vagy zászlón ábrázolt címer esetén, a heraldikai szabályok alapján soha nem futhat ki, nem érintkezhet sem a pajzs, sem a zászló széleivel.

Ez rendkívül fontos, különösen a nyilas zászló elemzése kapcsán. Az 1942-től használt, "Árpádsávokat" is használt zászló esetében ugyanis nem az Árpádsávos zászlórészen találjuk a nyilas pártjelvényt. Sőt a zászló egyharmad részét elfoglaló vörös téglalap a megkülönböztető nyilas jelekkel nem pártjelként, un. címerképként fogadható el, hanem zászlóként, mert nagysága a teljes zászló magasságot kitölti, ebben kezdődik és végződik. E tény alapján, a vörös alapon folytatódó, hozzácsatolt vörös-fehér csíkozás nem értékelhető úgy, hogy ez egy olyan Árpádsávos zászló, melyen a nyilaskereszt látható.











Múzeumi kiállítási tárgyak

Az előzőkben dokumentált tények alapján leszögezhetjük, hogy a két nyilas zászló egyike sem azonos, és nem téveszthető össze, az Árpád-házi sávozott zászlóval.

Fontos az értékeléseket illetően, és elgondolkodtató és érdekes, hogy a Kádár-korszakban - amikor igazán nem volt szabad politikai légkör - 1984-86 között elfogadták a történelmi zászlósort, benne az Árpádsávos zászlóval. Véletlenül sem azonosították a nyilasok által használt zászlók egyikével sem. Kádár Jánost igazán nem vádolhatják antiszemitizmussal! A történelmi zászlókról bélyegsorozat is készült. Köztük a 40 filléres bélyeg Árpádsávos zászló volt.










Végezetül:
Az Árpád-házi hétszer vágott sávozott történelmi zászló, nem volt nyilas zászló, és a nyilas zászlót a hozzákapcsolt sávok ( vörös alapon négy fehér sáv) nem teszik Árpád-házi zászlóvá. Mind a kettő egyedi zászló, össze nem téveszthető.

Az Árpád-házi sávozott, történelmi zászló annak a magyar királyi családnak a zászlaja, aki oly sok szentet adott az európai kereszténységnek. Amikor királyaink a nemzet gyarapodását és nem kifosztását szolgálták. Amikor idegen nem kaphatott földtulajdont, csak ha arra érdemei elismerésével az országgyűlés az adott személyt honosította, és engedélyt adott. A megajándékozottnak pedig esküt kellett tennie a Szentkoronára, hogy az országot gyarapítani és védelmezni fogja.
Mátyás királyunk kiemelt becsben tartotta az Árpád-házi hétszer vágott sávozott címert. Rákóczi fejedelmünk akkor vette elő ezt a zászlót, amikor az ország függetlenségért harcolt, szabadságharcot vezetett a Habsburgok ellen. Ezért ez a zászló a függetlenségi harcunkat is szimbolizálja. Rákóczi fejedelmünk Árpád-házi hét sávos zászlóján az alábbi felirat állt: Isten az igaz ügyet nem hagyja el.
A zászló becsületének megőrzése, az igazság felmutatása a vita korrekt lezárását jelenthetné.


Arra kérem az érdeklődőket, ha nem hisznek nekem, nézzenek utána maguk is.
Remélem sikerült egy kis segítséget nyújtanom az eligazodásban, azoknak, akiknek ismeretlen volt ez a terület, és félre vezethették őket.

Külön felhívnám a figyelmet a kettős mérce alkalmazására

Mély hallgatás övezi, hogy a múlt század harmincas éveiben a "horogkereszt" mint szimbólum megjelent az Amerikai Egyesült Államokban zászlón, repülőn, katonai egység jelzéseként, és a Szovjetunióban a rubelen és katonai rangjelzésként. Csak azután maradt abba, hogy Hitler használni kezdte. Az olaszok által közkedvelt Fasces, a római jelkép, a rőzsenyaláb kézzel összefogva (Mussoliniék jele) egy mai európai nagy ország használatos jele. És senki sem veti szemükre.

Ezek az időnként felkavart viták, melyek valótlanságra épülnek, csak a gyűlölet szítására, és a megosztásra alkalmasak, és arra hogy a figyelmet a fontos, tragikus dolgokról eltereljék. Abba kéne végre hagyni. És az sem ártana, ha az ország vezető politikusai, ha már nem tanulták meg saját hazájuk történelmét, legalább utána néznének. Régebben ez egy érettségizett diáknál alapkövetelmény volt.
Véleményem szerint a zászlót ma felvállalók a hatalmon lévőkkel való elégedetlenségüknek akarnak részben hangot adni, azon túl, hogy nemzeti ereklyéhez, több mint ezeréves történelmi gyökerekhez ragaszkodnak.

Orbán Éva
Közíró
a Szent László Király Alapítvány a Szellemi és Erkölcsi Megújulásért
Kuratórium elnöke






Kiadja: Szent László Király Alapítvány a Szellemi és Erkölcsi Megújulásért
Támogatható: OTP 11701004-20221067

--------------------------------------------------------------------------------


*The flag of the House of Árpád (the so-called Flag of the Árpád-Stripes) differs widely from the banners used by the Arrow Cross party of Hungarian Nazis.*

By Éva Orbán

*The truth, sooner or later, comes to light regardless whom it may serve.*

Since the antigovernment demonstrations are taking place on a regular basis, the waving of the red and white striped flag, which is the flag of the first Hungarian Dynasty, became very popular. This flag is popularly called the "Árpád-stripes". So the use of the oldest Hungarian flag from the eleventh century, next to the official Hungarian red-white-green tricolor, and the more and more accepted flag from 1956 of which the communist insignia was torn out caused an antipathy on the part of some people. This situation may be suitable to generate hatred, was exploited by certain political groups for their own interests. They started a defamation campaign against the Árpád-stripes flag, as they did earlier against other sacred symbols of the nation. I am convinced that the flag of the House of Árpád will overcome these attacks -- just like the Turul did (the mythological bird of Hungarian sagas), or the Holy Crown of Hungary have done. These symbols are part of our national heritage; they are parts of our Hungarian roots strengthening our self-esteem.

So the truth will win sooner or later, because the truth does not depend on to whom it could be an advantage.

During the past fifty years or so the history teaching in our country cannot be characterized as truthful or satisfactory to the need of Hungary. The country had even a minister of education, who wanted to abolish the final examination of history in the high schools. If the future generations do not know their own history, they will be "easier to handle", to manipulate and used by the political forces for their own interests.

The boundless and hateful debate over the Árpád-stripes flag, is fueled by the ongoing demonstrations for months now. My own knowledge in the history of the Hungarian flags was not deep enough, so I decided to search for facts especially around the so-called flag of the "Árpád-stripes".

The opponents of the flag alleged in unison that the Arrow-Cross (party) used the flag of the Árpád-stripes with a white space in its center, circular or rhombic in which they placed their green arrow-cross. According to them, the flag symbolizes the historical times when the
Arrow-cross took power, killed innocent Jews or carried them to concentration camps simply on the ground of their religion. And this flag generates fear in those who survived this tragedy. They went even as far as to prohibit the use of this flag by the demonstrators, based on their preconceived notion that the demonstrators are actually neo-nazis and that is why they carry this flag.

The others defending the "Árpád-flag" declared also in unison that according to the rules of heraldic the flag used by the Arrow-cross is not identical to the royal flag of the House of Árpád being one of the historical flags of Hungary because the symbol used by the party (the
so-called arrow-cross) makes it to an entirely different entity. According to the heraldic, the symbol appearing in a flag is the sign that turns the flag into another one.

I searched according to the above for the "/flag of the Árpád-stripes used by the Arrow-cross party/" which could fit the place of the flag of the arrow-cross, the party of F. Szálasi or which would be identical to this.

I searched in libraries for weeks, looked through an endless number of photographs of museums depicting the flag of the "arrow-cross", have spoken with internationally renowned experts on the theme and was flabbergasted seeing the real facts.

Because I could not find anywhere that flag which was and still is the subject of the dispute.

I have found as the result of my search, however, two flags used by the "Arrow-cross" and which were not made known by the public to this day.

*Written records describing the symbols of the Arrow-cross*

The reign of the Arrow-cross party lasted from the 16th of October, 1944 to April 4, 1945. At that time the Soviet Army completed the occupation of Hungary. The symbols of the Arrow-cross were prohibited and destroyed from that time on. The flag of the Arrow-cross and their symbol were not state but a party's symbols, and because of it they were never described in the official Gazette of the Hungarian State. On this basis, the American pinstripes could be characterized as nazi or fascist, because some extremists to this day, still using the swastika in conjunction with it or with the American Coat of Arms.

Even the Arrow-cross party's internal papers are void of any official description of their flag, of their armband or of the signs, emblems or colors chosen by them. There is no description or explanation of their origin either.

The legitimate question thus arises -- what can be accepted as proof?

I have found during my research some photographs of the flag of the Arrow-cross. I have found also the book: "Szálasi's Journey through the Country" by Emil Csonka, in which there is a rich selection of pictures depicting clearly the flags used by the Arrow-cross. I also found three pictures in the Picture Library of the National Museum documenting the same.











*The Arrow-cross used two differing flags during their reign -- both using a red background*



1.- The earlier one was a red flag similar to the flag of the Germans at that time. It had a white circle in its middle and a green cross ending in arrows in it (the popularly called "arrow-cross".)

This flag may be termed characteristic and is visible on many photographs. There are pictures in the collection of the National Museum, which also proves this.





2.- The flag in use later -- according to the information received from the Museum of Military History -- from 1942 onwards, is the "classic Arrow-cross flag" according to historians. This flag is rectangle lying on its long side divided into three equal parts. The part closest to the flagpole is red with a white rhombus standing on its apex in the middle. In the white field stands the green arrow-cross running out to the points of the white field.

In the center of the cross there is a white capital letter H. In the remaining two thirds of the red flag there are 4 horizontal white stripes equally spaced, thus it forms 9 equal stripes starting with red and ending with a red stripe. The classic Árpád-striped flag has eight stripes, four red and four white starting with the red and has no insignia of any kind. The Arrow-cross flag is shown in the picture from the National Museum. -









/"Flag of the Arrow-cross is in the window of a house in Kossuth square."/



The book by Emil Csonka: "Szálasi's Journey through the Country" contains some very interesting pictorial documents. There are a number of pictures showing the arrow-cross people marching in the street with their flags. The pictures in the book prove that the flag of the "Arrow-cross" cannot be mistaken for the flag of the "Árpád-stripes". It is clearly visible that the arrow-cross is in the red rectangle nearest to the flagpole and the rest of the flag is divided into alternating stripes of red and white starting and ending in a red stripe, i.e. the white stripes are set up on the red backing material.

The "Arrow-cross Flag" upon which the present polemics are based cannot be found in any of the documents available. We can arrive through the Google search program on the internet to Wikipedia showing a drawing of such a flag, but this can not be taken as serious proof.

The Encyclopedia of Flags by Alfred Znamierowski is a serious study trying to depict all the flags of the world. This book shows also the flag of the Arrow-cross party, which is red with a white circle in its center. In this white circle is the arrow-cross but this is black not green.

In a study of Tibor Dömötörfi in the periodical "História" from 2003 he summarizes the theme: "The state Coat of Arms of the Hungarists helped to power by the Germans in October 1944 was the "small shield with the Crown where they placed a capital H below it and the arrow-cross. The plans of the "Arrow-cross" contained also the idea of regularly using the flag of the Árpád-stripes as "old Hungarian national flag" together with the national tricolor, but they never had the time to introduce this. The use of arrow-cross flags and banners became a habit from 1930 onwards. These had two types." (p. 38 of the quoted.)

The two flags mentioned by him are identical to the ones described by us earlier.












*The arrow-cross armbands*



The arrow-cross flag described as "classic" was the lying rectangle divided in three and the armband used from 1942 according to the Museum of Military History. They used two types of armbands. Their form followed the described flags.

When we study the initials of the "Képes Krónika" (the Pictorial Chronicle of the second half of the 1300s) we often see the Coat of Arms of the House of Árpád or their flags by the kings. It appeared first on the shields and later on the flags. The field of the Árpád-stripes of the flag or shield representing the royal family shows only eight stripes on every occasion.


The Árpád-sripes can be seen on the shields, on the flags, on the garments worn or on the decorations of the tents. The history of shields, armor, flags and seals shows - for me at least - that the specific sign or figure in the shield or flag turning this symbol into an individual creation can or may not run out to the edge of the item, i.e. it may not touch the outer border of the coat of arms in a flag -- according to the rules of heraldic.

This is a very important point in the analysis of the arrow-cross flag. Their flag used from 1942 on also shows so-called Árpád-stripes, but the party's symbol is not set into the striped part of the flag. Furthermore, the rectangle forming the first third of the whole flag is the red field bearing the symbol of the Arrow-cross party, but the symbol cannot be considered as the sign of the party or as the coat of arms because it fills the whole area of the red field. It is touching the upper and lower edges of the red flag. It is a flag on its own. The so-called
Árpád-striped two thirds of the flag is the continuation of the red background on which four white stripes are applied. Thus this arrow-cross flag should not be mistaken for the Árpád-stripes.

Summarizing the documented facts one can conclude that the two types of the arrow-cross flags are not the same or may not be taken for the flag of the Árpád-stripes. It is important also in the evaluation that during the latter part of the Kádár regime - which could not be characterized as a free system - between 1984-1986 - the line of historical flags of Hungary was accepted. It included the striped flag of Árpád. And it was not considered even by mistake as a flag used by the arrow-cross people. János Kádár could not be termed anti-Semite by any measure. In his time even a series of postal stamps were brought into circulation, honoring the historical flags of Hungary. Amongst them was the 40 fillér denomination depicting the flag of the Árpád-stripes. - Picture of the stamp to be shown here.











Finally we can state that the flag with the Árpád-stripes is a historical flag, it was never the flag of the Hungarian Nazis (the Arrow-cross party). Likewise the flag of the Arrow-cross party with the mounted white stripes on it is not the flag of the House of Árpád. The two flags are separate and different. Therefore, it could not be, and should not be considered as one and the same flags.

*The historical flag of the Árpád-stripes is the flag of that Hungarian royal family that gave more saints to Christianity than any other European Dynasty. The protection and honor of this flag, the acceptance of the historical facts would be the proper end of the discussion.*

I propose to all who do not wish to believe me, they should study the facts. I hope, I could help a little all those who did not know this part of history or all those who were misled by false allegations.

The use of the swastikas as national symbols or on flags

While there is a concentrated effort to smear the flag of the House of Árpád, there is no mention of the fact that back in the 1930-s there was an organization in the United States of America, which used the swastika on the red-white pinstripes. Not only that, the swastika was painted on some military airplanes, and was used as a symbol on the uniform of some military units. In the Soviet Union, the swastika appeared on some banknotes, and designated for a certain military ranking. Once Hitler instituted its use, they stopped to the use of it in those two countries. No one mentions ether, that Mussolini has used the Italian Fasces, which is a Roman symbol - twigs held together by hand -, today it is used by a large European country. So the double standard should be stopped, and criticism should be applied evenly. If the 900 hundred year old Hungarian striped-flag (eight stripes) could be smeared as nazi or fascist, because the Hungarian Arrow-Cross party used similar, but not same striped (nine strips) flag, in conjunction wit other symbols as it was described, then this kind of outrageous and baseless reasoning could be applied to the American flag, too. The most disheartening of the whole sorrow affair is that some of the elected Hungarian officials are also taking part in this distasteful campaign.

I should mention also that the swastika is an ancient symbol. Its use goes back to the Neolithic, representing the Sun and the rebirth of nature.

On national holidays and demonstrations, the flag of the House of Árpád is being used for two reasons: It is the oldest known Hungarian flag, so it stands for the history of the country. The other reason is, because large segments of the Hungarian population are dissatisfied with the present government, which is led by a self-admitted liar. The anti-Jewish connotation of the demonstrators is false and baseless.


Translated by Szabolcs v. Hajdú (20th May 2007.)
and Homicsko Krisztián and Radics Géza (2007.aug.)






[Forrás: Orbán Éva]

http://nemenyi.net/reszletes.asp?MainID=1&HirID=30098
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Címkék: megsemmisítették, kereszténységnek, megszólalásaiban, szakirodalomban, alapkövetelmény, függetlenségért, rendelkezésemre, internationally, elgondolkodtató, nyilaskeresztet, szabadságharcot, prekoncepciójuk, megkülönböztető, találkozhattunk, nyilaskeresztes, rendszeresítése, manipulálhatóak, hatalomátvételt, megkülönbözteti, vonatkozásában, dokumentumként, karszalagokról, demonstrations, rangjelzésként, szovjetunióban, hozzátartoznak, characteristic, hatalomátvétel, hovatartozásuk, leszögezhetjük, antigovernment, találkozásában, nyilaskereszt, elismerésével, használhatóak, megdöbbentően, nyilasok által, igazság előbb, rendszeres tüntetéseken, piros-fehér-zöld zászló, maguk számára, magyar történelmi, történelmi Árpádsávos, jelképek ugyanis, nemzet önbizalmát, igazság pedig, magyar történelmet, magyar történelem, felnövekvő nemzedékek, történelmi múltjukkal, adott politikai, történelmi ismeretek, Hadtörténeti Intézet, Csonka Emil, Nemzeti Múzeum Fotótárában, Nemzeti Múzeum, Hadtörténeti Múzeum, Csonka Emil Szálasi, Alfred Znamierowski, Dömötörfi Tibor, Képes Krónika, Kádár Jánost, Amerikai Egyesült Államokban, Orbán Éva, Szent László Király Alapítvány, Erkölcsi Megújulásért, Arrow Cross, Hungarian Nazis, Hungarian Dynasty, Holy Crown, Because, Soviet Army, Hungarian State, American Coat, Emil Csonka, Picture Library, National Museum, Military History, Arrow-cross Flag, Tibor Dömötörfi, Pictorial Chronicle, János Kádár, European Dynasty, United States, Soviet Union, Once Hitler, Italian Fasces, Hungarian Arrow-Cross, Homicsko Krisztián, Radics Géza,
Új komment
Kérjük adja meg a TVN.HU rendszeréhez tartozó felhasználónevét és jelszavát.
Csak regisztrált felhasználók írhatnak kommentet,
amennyiben még nem rendelkezik TVN.HU hozzáféréssel: Klikk ide!
Felhasználónév:
Jelszó:
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Facebookon kaptam  Semmit ne higgy el  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Facebookon kaptam  Amit átélünk,  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam Krisztina b...  Aki a sorsa útján jár, gyakran...  Palóc Grand Canyon  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam Krisztinától  Emberként automatikusan értéke...  A lelki élet nem arról szól, ....  Beney Zsuzsa - Sirató  Miért nem menti meg Jézus...  Zilahy Lajos gondolata  William Shakespeare idézet  Föld napja április 22  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Környezetvédelem  Esti kép  Gárdonyi Géza - Április végén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Nagyon furcsa szeretni valakit...  próbáljuk ki az őszinteséget  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa - Álom  Egyszerűen  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Paul David Tripp Április 24  Bizonyos kulturális szint nélk...  Föld napja április 22  A legnagyobb hiánycikk manapsá...  A világnak égető szüksége van ...  Facebookon kaptam  Az udvariasság alapja: önismer...  Facebookon kaptam  képre írva  Fodor Ákos költő,  Önmagaddal nem lehetsz elégede...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam Cs Ildikótól  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Jó éjszakát  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A boldogság ült a világvégén  Mosolyogtál már ma?  Ha így haladunk...  Palóc Grand Canyon  Beney Zsuzsa - Álom  William Shakespeare idézet  Föld napja április 22  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Facebookon kaptam  Fodor Ákos költő,  Egyik kedvenc festőm Fernando ...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép Ernő - Virágzó akácfák  Nagyon furcsa szeretni valakit...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kellemes esti időtöltést  Facebookon kaptam  Különös!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az elfogadásnak...  A világnak égető szüksége van ...  Beney Zsuzsa - Balatoni elégia  Facebookon kaptam  Rögtön puha Mézes Krémes  Ha így haladunk...  Ha így haladunk...  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A világnak égető szüksége van ...  Szép estét kedves látogatóimna...  Facebookon kaptam 
Bejegyzés Címkék
nyilasok által, igazság előbb, rendszeres tüntetéseken, piros-fehér-zöld zászló, maguk számára, magyar történelmi, történelmi Árpádsávos, jelképek ugyanis, nemzet önbizalmát, igazság pedig, magyar történelmet, magyar történelem, felnövekvő nemzedékek, történelmi múltjukkal, adott politikai, történelmi ismeretek, tüntetések kapcsán, késhegyre menő, zászló ellen, nyilasok olyan, fehér mértani, zöld nyilaskereszt, történelmi időket, nyilas hatalomátvételt, tragédiát megélték, zászló betiltásának, heraldika szabályai, nyilas-jelvény nélküli, zászlón használt, heraldika törvényei, zászlón lévő, könyvtári szakirodalomban, nyilas zászlókról, témáról szóló, témában elismert, döbbenettől szóhoz, tényekkel szembesültem, vita folyt, kutatásaim során, nyilasok használtak, nyilas jelképeket, nyilas hatalomátvétel, nyilaskeresztes zászló, pártjuk belső, általuk választott, időben korábbi, jellegzetes nyilas, egyik pesti, később használatba, történészek számon, zászló fekvő, zászlórúd felöli, vörös alapszín&ucirc, klasszikus hétszer, heraldikában pólyásnak, könyvben közölt, nyilasok zászlójával, zászlókon egyértelm&ucirc, korábbi nyilas, párnás megoldással, anyag középső, fekvő téglalap, indulatos vita, fellelhető dokumentumok, világháló Google, ilyen rajzolt, világ összes, magyar nyilas, vörös zászló, következőképp fogalmaz, 1944 októberében, koronás kiscímer, nyilas tervekben, nemzeti trikolor, 1930-as évektől, nyilas karszalagokról, karszalagot 1942-től, zászlók esetében, karszalagok esetében, zászlókban megismert, címer először, királyi családot, hétszer vágott, sátor-dísz vonatkozásában, zászló története, megkülönböztetést szolgálja, heraldikai szabályok, zászló széleivel, nyilas zászló, 1942-től használt, nyilas pártjelvényt, zászló egyharmad, megkülönböztető nyilas, teljes zászló, vörös alapon, olyan Árpádsávos, nyilaskereszt látható, előzőkben dokumentált, értékeléseket illetően, történelmi zászlósort, történelmi zászlókról, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 5313
  • e Hét: 19543
  • e Hónap: 30654
  • e Év: 184150
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.